top of page

Ting, du burde vide om de magiske skoler

Halløj i hytten! 

Atter kommer jeg forbi bloggen, men for første gang i en evighed er det med de... ikke-negative briller på. Jeg har nemlig valgt at kigge på nogle af de andre skoler, man kan gå på. Så hvis nu din karakter har været på udveksling, har gået der før eller skal gå der, så kan det være svært at regne ud hvad det lige er for en skole. Hvilke fag har de? Har de noget fokus? Hvad med de andre elever? Jeg har søgt på internettet og begravet mig i bøger, så vi kan blive klogere sammen! Jeg har selvfølgelig også tilsat lidt stereotyper i al humor;)

Jeg har lavet et lille kort med hvor skolerne optager elever fra. Det er baseret på hvad der står på internettet, i bøgerne og hvad der giver logisk mening

skoler.png

Hogwarts

Hogwarts er den britiske skole. Den befinder sig i Skotland, og skolen optager kun elever fra Storbritannien og Irland, som vist på kortet. På Hogwarts taler man engelsk, og der undervises ikke i andre sprog. Man kan tage 5 forskellige valgfag fra tredje årgang, som man kan fortsætte med til enten 5. eller 7. årgang. Skolen har fire kolleiger som fordelingshatten fordeler dem til. 

Hvis man har gået på Hogwarts, har man haft god mulighed for at tage et udvekslingsår. Der er nemlig mange skoler i nærheden, der er åbne for udvekslingselever. Eleverne bruger meget tid på Quidditch, som er den mest populære sportsgren og fra tredje årgang kan man tage til byen Hogsmeade. Man kan tage ned til den store sø, som ofte fryser til is om vinteren og skøjte eller udforske slottet og dets mange passager og hemmelige rum. 

Mange vil påstå at der er fire overordnede typer der er på Hogwarts, og de er inddelt efter kollegierne. De modige og lettere dumdristige, de venlige og forsøger på ikke at være kedelige, de kloge og nørdede og til sidst de ambitiøse blodfanatikere. Hvordan disse er tænkt på kollegierne, kan I selv tænke jer til ;)

Ilvermorny

Den magiske skole i Amerika hedder Ilvermorny. Ligesom Hogwarts er det et slot, og det befinder sig på et bjerg i delstaten Massachusetts. Her snakker de også primært engelsk, da det er en amerikansk skole, men de tager også elever fra Canada. Heldigvis er der ingen sprogbarriere her. Ilvermorny har også fire forskellige kollegier, men det er maskotterne for kollegierne der bestemmer hvor man ender. 

Ilvermorny kaldes ofte modstykket til Hogwarts, og der hersker en form for rivalisering mellem de to skoler. Ilvermorny har et ry for at være den mindst elitære skole af alle troldmandsskolerne, og en af deres grundlæggere var endda muggler. Ilvermorny går særligt op i talmagi, og har endda en pris til det kollegie der er bedst til talmagi.

Ilvermorny har gennem tiden tilbudt udveksling til elever fra Beauxbatons, og det menes også at de har kørt en udveksling med Hogwarts.  

På trods af amerikanernes mangel på interesse overfor Quidditch, spilles den sport på Ilvemrorny på samme måde som på Hogwarts. 

Ilvermorny er stort set en kopi af Hogwarts, bortset fra at den ligger et andet sted. 

Jeg tror at der er flere forskellige typer på Ilvermorny end der er på Hogwarts. USA er et meget delt land, og de har selv intern rivalisering med Canada. Folk deler sig derfor op efter typerne de passer bedst med, og dette kan godt være på tværs af kollegierne.

Beauxbatons

Vi er taget til Frankrig for at besøge Beauxbatons-akademiet. Beauxbatons er ikke et slot, men et palads. På Beauxbatons har man elever fra flere sydeuropæiske lande, men der er flest franske elever. Her er det, jeg tror, at der er en sprogbarriere. Fransk er hovedsproget, og personalet på skolen er meget strikse om at man altid taler fransk. Så har din karakter gået på Beauxbatons, kan de helt sikkert sproget. Måske de hader det, måske de elsker det. Hvem ved? Skolen har en klar attitude af at de vil være bedre end de andre. Maden er serveret af skovnymfer og man spiser i en spisestue i stedet for en spisesal. Skolen har også langt mere strikse regler, så hvis din karakter har været der, har de disciplin som ingen anden har! Beauxbatons og Hogwarts har et tæt samarbejde, så det er muligt at elever kan tage på udveksling (Hvis vi altså lige ser bort fra et par ting. Det handler stadig om at have det sjovt) 

På Beauxbatons kan jeg ikke finde noget om de spiller Quidditch. De føler sig sikkert for fine til at svede over sådan noget eller at skulle spille i dårligt vejr. De brokkede sig jo gevaldigt da de kom til Storbritannien. Der er tre kollegier modsat de andre skoler, og jeg er sikker på at de alle vil påstå at deres kollegie er bedst. Bare på en mere irriterende måde end man gør på Hogwarts

Beauxbatonselever kan derfor virke snobbede, strikse og generelt lidt mere uptight end Hogwarts elever. 

Jeg håber da at du er blevet lidt klogere på skolerne og hvad forskellene er på dem. Jeg fortsætter igen næste gang med at dykke ned i de sidste 4 magiske skoler så vi kan blive lidt klogere på dem

Maeve Palmer

Durmstrang:

Durmstrang instituttet ligger et ukendt sted, men man tænker det er i Norge eller Sverige. Faktisk ligger den så ukendt et sted, at hvis man besøger skolen, skal man have kastet en forglemmelsesbesværgelse på sig. Måske din karakter har besøgt Durmstrang og fået kastet denne forglemmelsesbesværgelse på sig? Skolen er kendt for to primære ting. Den ene ting er at det er den mørkeste af alle troldmands- og hekseskolerne. De arbejder med mørk magi på skolen, og den anden ting er at de har kææææææmpe udendøresarealer. Så selvom de er ondskaben selv, så værdsætter de frisk luft. Mugglerfødte har ingen adgang til skolen og det er kun halvblods og fuldblodshekse og troldmænd der har lov til at gå på skolen. Dog er det ikke lig med at de alle er blodfanatiske. Vi husker da alle den søde kærlighedshistorie mellem Viktor Krum og Hermione Granger. 

På Durmstrang er der ingen problemer med sproget. Hovedsproget er nemlig engelsk på trods af de optager elever fra Skandinavien men også helt ned til Bulgarien. Dog må elever godt tale deres modersmål med hinanden udenfor timerne. (Sideeye til Beauxbatons)

Durmstrang har lidt af et plettet ry i forhold til de andre skoler. Udover at være den mørke skole er der også flere mørke troldmænd og hekse der har gået på skolen. Det er en udvidelse af Slytherinkollegiet, men lidt mørkere. Der er også flere skandaler med rektorerne, som har gjort nogle mørke ting. Så hvis din karakter er til den mørke magi

bottom of page